11.1.2012

25. raskausviikko

Hiphei tänään alkaa 25. raskausviikko! Kulunut viikko on mennyt työn merkeissä ja huomaa kyllä nyt raskaana ollessa, että työpäivän jälkeen on eri tavalla väsynyt kuin aiemmin. Jalat tuntuu painavilta ja raskaammilta. Sen huomaan etenkin, kun lähen klo. 20 pois töistä ja kävelen kotiin sen 2 km, niin tuntuu, ettei askel enää nouse ja kaikki kiitää vaan ohi. Turvotusta en ole liiemmin huomannut, ainakaan polvesta alaspäin, koska saappaatkin sujahtaa jalkaan ihan hyvin. Kotiin päästyä olo yleensä piristyy, mikä johtuu varmaan, kun saa raitista ilmaa matkan varrella.


Hassua, että tuo libero.fi sivuston kalenteri sanoo jo nyt alkavan viimeisen kolmanneksen. Mutta esimerkiksi silloin viime syksynä, kun ostin sen "Suomalainen vauvakirja", niin tämän mukaan viimeinen kolmannes käsittää raskausviikot 29-42. Mutta nyt alkoi kuitenkin jo 7. raskauskuukausi!


Libero.fi tulkintaa 25. raskausviikostaViikko 25

"Lapsi: Jalkaterät ovat noin 4 cm pitkät
Lapsen luut vahvistuvat. Kädet ovat täysin toimintakykyiset ja täydelliset. Käsissä on pienet kynnet ja sormenjäljet. Lapsi löytää kehon eri osat käsillään, mutta hyödyntää vain tuntoaistiaan. Silmät ovat vielä kiinni. 
Keuhkot alkavat tuottaa ainetta, joka peittää keuhkorakkulat, jolloin niiden on helppo täyttyä ilmalla. Lisäksi aine estää keuhkorakkuloita painumasta kokoon ja pitää ne yhdessä, kun ilma tyhjentyy niistä. 
Silmät ovat nyt täysin kehittyneet. Silmissä on myös ripset, jotka suojaavat niitä syntymän jälkeen. Silmäluomet ovat kuitenkin vielä kiinni.
Äiti: Kolmas kolmannes
Tervetuloa kolmannelle kolmannekselle! Kohtu on jalkapallon kokoinen, ja kohdun yläosa on suunnilleen navan ja rintalastan puolivälissä. Rintalasta on luu, jossa kylkiluut yhdistyvät. 
Tällä viikolla monilla raskaana olevilla naisilla on taas väsymystä ja huimausta. Myös virtsaamistarve lisääntyy. 
Yöllä saatat herätä siihen, kun pohjettasi kiristää. Aaii! Vetää suonta! Se on varmasti yksi ikävimmistä tavoista herätä. Hiero varovasti pohjetta, jotta suonenveto hellittää."
Nyt syömään ja sitten iltavuoro kutsuu! Moiks!

2 kommenttia:

On ilo kuulla sinusta!